Skip to the content

Skyr med æbler, pærer og nødder

Mums, blød skyr med sprøde hasselnødder.

Ingredienser

  • 2 stk
    pære
  • 2 stk
    æble
  • 100 g
    havregryn, gerne grovvalsede men finvalsede kan også bruges
  • 55 g
    haselnød
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 6 dl
    skyr eller yoghurt naturel
  1. 1
    Skyl pærer og æbler, fjern kernehuse og skær i fine både.
  2. 2
    Tag en stegepande og varm den op.
  3. 3
    Rist havregryn til det de er gyldne.
  4. 4
    Lad grynene køle af.
  5. 5
    Kom hasselnødderne på stegepanden.
  6. 6
    Rist nødderne til de har fået farve.
  7. 7
    Lad nødderne køle af.
  8. 8
    Kom rugbrød på en brødrister og rist på begge sider.
  9. 9
    Del brødet i trekanter.
  10. 10
    Fordel frugten i 4 skåle
  11. 11
    Kom skyr ovenpå.
  12. 12
    Drys med hasselnødder og havregryn.
  13. 13
    Spis ristet rugbrød til.
  14. 14
    Server godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  15. Voksenportion

    Børneportion

    skyr_æble_pærer_nødder_lille.jpg