Skip to the content

Salat med fennikel, parmaskinke og mandler

En lækker salat med grøntsager, nødder og fuldkorn er et sundt og mættende frokostmåltid.

Ingredienser

  • 160 g
    mandel
  • 8 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 2 stk
    citroner , ikke overfladebehandlet
  • 4 stk
    fennikel
  • 8 skive
    parmaskinke
  • 4 spsk
    honning
  • Lidt frisk dild
  • salt
  • peber
  1. 1
    Læg mandler på en tør stegepande
  2. 2
    Sæt stegpanden på blusset og rist mandlerne til de er gyldne
  3. 3
    Lad mandlerne køle lidt af og hak dem
  4. 4
    Læg rugbrød på en brødrister og rist brødet på begge sider
  5. 5
    Riv citronskallen på den fine side af rivejernet
  6. 6
    Skær skinken i mindre stykker
  7. 7
    Skyl fennikel, flæk dem, skær bunden væk
  8. 8
    Snit fennikel meget tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv
  9. 9
    Skyl dild, og pluk det fint
  10. 10
    Bland mandler, citronskal, saft af citroner, fennikel, skinke, honning og dild i en skål
  11. 11
    Smag til med lidt salt og peber
  12. 12
    Riv rugbrødet i grove stykker eller skær det i stænger og kom over salaten
  13. 13
    Del salaten i fire, 20 % til hvert barn og 30 % til hver voksen
  14. 14
    Pak salaten i bokse og tag med på farten
  15. Voksenportion

    Børneportion

    salat_fennikel_parmaskinke_mandler_lille.jpg