Skip to the content

Kyllingewok med kål, ingefær og nødder

Wok en lækker aftensmad som alle i familien vil elske!

Ingredienser

Salat af kål
  • 140 g
    hvidkål
  • 2 spsk
    flydende honning
  • 2 stk
    lime
  • 1 spsk
    jordnøddeolie
  • 30 g
    græskarkerne
  • Lidt groft salt
Nudler med urter
  • 250 g
    fuldkornsnudler. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • basilikum
  • oregano
  • 1 stk
    chili
  • salt
  • peber
Wokret
  • 2 stk
    kyllingebryst á 185 g
  • 2 stk
    jordskok
  • fennikel
  • 1 stk
    løg
  • 1 fed
    hvidløg
  • 2 spsk
    frisk ingefær
  • 30 g
    cashewnød
  • 1 spsk
    jordnøddeolie
  • 1 spsk
    sojasovs
  1. 1
    Kålsalat:
    Skyl kålen og snit den fint.
  2. 2
    Kom kål i en skål.
  3. 3
    Tilsæt honning, saft fra limefrugterne og jordnøddeolie.
  4. 4
    Drys med græskarkerner og groft salt over inden servering.
  5. 5
    Nudler med urter:
    Kom vand i en gryde.
  6. 6
    Bring vandet i kog.
  7. 7
    Skyl basilikum, oregano og chili.
  8. 8
    Hak krydderurterne groft og chilien fint.
  9. 9
    Kom peber, salt, krydderurter og finthakket chili i vandet. Hold lidt chili tilbage.
  10. 10
    Kog fuldkornsnudlerne efter anvisning på pakken.
  11. 11
    Drys lidt frisk chili på toppen inden servering.
  12. 12
    Wokret:
    Dup kyllingebrysterne med køkkenrulle og skær dem i tynde strimler.
  13. 13
    Skyl jordskokken og skær den i tynde skiver.
  14. 14
    Skyl fennikel, flæk den og skær den i tynde strimler.
  15. 15
    Pil løg og hvidløg.
  16. 16
    Skær løg i både, hak hvidløget fint.
  17. 17
    Skræl ingefær og hak meget fint.
  18. 18
    Hak cashewnødderne groft.
  19. 19
    Sæt en wok på en blus og varm godt op.
  20. 20
    Kom jordnøddeolien i wokken.
  21. 21
    Brun kyllingestrimlerne i ca. 3-4 minutter. Det skal syde godt.
  22. 22
    Tag kyllingestrimlerne op.
  23. 23
    Kom lidt olie i wokken.
  24. 24
    Kom jordskok, fennikel, løg, hvidløg og ingefær i wokken, rør godt.
  25. 25
    Lad det hele stege et par minutter.
  26. 26
    Kom kyllingestrimlerne i wokken igen.
  27. 27
    Hæld sojasovsen over.
  28. 28
    Lad retten simre i 2-3 minutter.
  29. 29
    Drys cashewnødder over retten.
  30. 30
    Server 20 % af wok, nudler og salat til hvert barn
  31. 31
    Server 30 % af wok, nudler og salat til hver voksen
  32. Voksenportion

    Børneportion

    kyllingewok_kål_ingefær_nødder_lille.jpg

Tip

Du kan også købe en færdigsnittet kålsalat.