Skip to the content

Kornotto med gulerødder og grønkål.

Dejlig vegetarisk kornotto med skøn smag. Perfekt til hverdagen.

Ingredienser

Kornotto
  • 1 stk
    skalotteløg
  • 1 stk
    æble
  • 1 stk
    gulerod
  • 175 g
    rugkerne
  • 3 dl
    olivenolie
  • 1 dl
    æblemost
  • 3 dl
    vand
  • 45 g
    god dansk hård ost eller parmesan
  • 1 stk
    kvist timian
  • 1 spsk
    frisk ingefær
  • 75 g
    grønkål
Grøn salat
  • 1 stk
    hovedsalat
  • 100 g
    grønne bønner, frost er fint
  • 2 spsk
    saltede pistacienødder
  1. 1
    Kornotto:
    Pil løg og hak fint.
  2. 2
    Skyl æblet, fjern kernehus og skær i små tern.
  3. 3
    Skyl og skræl gulerod. Skær i tern.
  4. 4
    Kom olie en tykbundet gryde
  5. 5
    Varm gryden op.
  6. 6
    Tilsæt rugkerner og lad dem blive klare.
  7. 7
    Tilsæt løg og lad det klare.
  8. 8
    Tilsæt gulerod og halvdelen af æblet.
  9. 9
    Rør det hele godt rundt, tilsæt æblemost og vand.
  10. 10
    Lad det simre ved svag varme i 13-15 minutter.
  11. 11
    Rør rundt i kornottoen undervejs, tilsæt mere vand eller æblemost hvis den bliver for tør.
  12. 12
    Skyl og pluk timianen.
  13. 13
    Riv osten.
  14. 14
    Tilsæt ost og timian og lad det simre videre i 8-10 minutter.
  15. 15
    Skæl ingefær og hak fint.
  16. 16
    Skyl grønkål og snit den fint.
  17. 17
    Tilsæt ingefær sammen med den sidste halvdel af æblet og grønkålen.
  18. 18
    Smag til.
  19. 19
    Grøn salat:
    Skyl og pluk salaten.
  20. 20
    Kom vand i en gryde.
  21. 21
    Bring vandet i kog.
  22. 22
    Dyp bønnerne i det kogende vand i 15 sek. Derefter direkte i koldt vand.
  23. 23
    Læg bønnerne over salaten.
  24. 24
    Hak pistacienødderne groft og drys dem over salaten.
  25. 25
    Server godt 20 % til hvert barn af kornotto og salat. Server knap 30 % til hver voksen af kornotto og salat.
  26. Voksenportion

    Børneportion

    kornotto_gulerødder_grønkål_lille.jpg