Skip to the content

Grøntsager med hyttostdip

Grøntsager med hytteostdip, ristet rugbrød og et glas mælk stiller sulten og slukker tørsten. Hytteost er et magert alternativ til skæreost.

Ingredienser

  • 200 g
    hytteost
  • agurk
  • 1 spsk
    citronsaft
  • peber
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornsmærket
  • 800 g
    grøntsager som gulerod, pastinak, persillerod, fennikel, selleri eller bladselleri
Tilbehør
  • 6 dl
    mælk. Se efter Nøglehullet
  1. 1
    Vask hænder
  2. 2
    Skyl agurken og riv den på den grove side af rivejernet
  3. 3
    Bland agurk, hytteost og citronsaft
  4. 4
    Smag til med lidt peber
  5. 5
    Stil dippen i køleskabet
  6. 6
    Skyl og skræl grøntsagerne. Skær dem i stave
  7. 7
    Rist rugbrødet på en brødrister
  8. 8
    Servering:
    Del hyttostdip og grøntsager i fire. Dyp grøntsagerne i dippen, og server det ristede rugbrød til. Sluk tørsten i et glas mælk.

Tip

Finthakket tomat eller peberfrugt smager også godt i hytteostdippen. Brug de grøntsager, du godt kan lide, og som du har derhjemme. På den måde kan du undgå madspild, og det er godt for klimaet.