Skip to the content

Frisk salat med grønne og hvide asparges, agurk, feta og kalkun

Asparges, nyd dem i foråret, hvor de er i sæson. De er både sunde og velsmagende!

Ingredienser

  • 500 g
    kalkunbryst
  • 75 g
    parmasanost
  • 600 g
    kartofler
  • 4 stk
    hvid asparges
  • 4 stk
    grøn asparges
  • 6 spsk
    rapsolie
  • 1 tsk
    citron
  • 1 tsk
    agurk
  • 150 g
    fetaost
  • salt
  • peber
  1. 1
    Tænd ovnen på 190 grader varmluft
  2. 2
    Vask hænder
  3. 3
    Dup kalkunbrystet med køkkenrulle og læg det i et ildfast fad
  4. 4
    Riv parmesanosten på et rivejern
  5. 5
    Læg parmesanost ovenpå kalkunbrystet
  6. 6
    Bag kalkunbrystet i ovnen i cirka 20 minutter til det er gennemstegt. Hold øje, bagetiden afhænger af din ovn og tykkelsen på kalkunbrystet
  7. 7
    Skræl kartoflerne
  8. 8
    Kom kartoflerne i en gryde og hæld vand på til det dækker kartoflerne
  9. 9
    Kog kartoflerne i cirka 12-14 minutter
  10. 10
    Skær kartoflerne i skiver
  11. 11
    Skyl dild og hak den
  12. 12
    Bland en dressing af dild, rapsolie og saft fra en citron
  13. 13
    Skræl asparges fra hale mod hoved
  14. 14
    Snit asparges i skrå skiver
  15. 15
    Skyl agurken, flæk den, og skær den i skiver
  16. 16
    Skær fetaosten i tern
  17. 17
    Bland asparges, agurk, feta og kartofler i dressingen
  18. 18
    Skær kødet i tern og bland det i salaten
  19. 19
    Smag til med lidt salt og peber
  20. 20
    Servering:
    Fordel salaten i fire dybe tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  21. Voksenportion

    Børneportion

    frisk_salat_grønne_hvide_asparges_agurk_feta_kalkun_lille.jpg