Skip to the content

Efterårspålægsaften

Fiskemad og mad med æg. Gode rugbrødsmadder kan sagtens gøre det for et dejligt aftensmåltid.

Ingredienser

Fiskefilet med remoulade og dild
  • 4 stk
    friske fiskefileter
  • 100 g
    fuldkornsrasp til panering
  • raspolie til stegning
  • 4 skive
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 4 tsk
    skyr eller yoghurt naturel
  • 4 spsk
    remoulade
  • 1 stk
    citron
  • 4 kviste
    dild
Æg med rygeost, rødløg og karse
  • 2 stk
    æg
  • 4 stk
    rugbrød. Se efter Nøglehullet og/eller Fuldkornslogoet
  • 4 spsk
    rygeost
  • 1 stk
    rødløg
  • Lidt karse
Tilbehør
  • 480 g
    agurk
  1. 1
    Fiskemad:
    Vend fiskefilet i rasp
  2. 2
    Kom rapsolie på en stegepande.
  3. 3
    Varm stegepanden op.
  4. 4
    Steg fiskefileterne ca. 3-4 minutter på begge sider. Du kan også stege dem i ovnen ved 160 grader i ca. 10 minutter.
  5. 5
    Smør rugbrød med skyr.
  6. 6
    Kom fiskefilet på rugbrød.
  7. 7
    Skyl citron og skær i skiver.
  8. 8
    Skyl dild og pluk groft.
  9. 9
    Pynt hver fiskefilet med en skefuld remoulade, en skive citron og frisk dild.
  10. 10
    Æggemad:
    Kom vand i en gryde.
  11. 11
    Bring vandet i kog.
  12. 12
    Kom æggene i gryden og kog i ca. 10 min. til de er hårdkogte.
  13. 13
    Læg æggene køle lidt af og pil dem.
  14. 14
    Del dem med en æggedeler.
  15. 15
    Kom rygeost på rugbrød.
  16. 16
    Fordel æg på rugbrødet.
  17. 17
    Pil løg og skær fire tynde skiver.
  18. 18
    Pynt hver mad med rødløg og karse
  19. 19
    Agurk:
    Skyl agurk og skær i stave
  20. 20
    Server pr barn: 1 skive rugbrød med fiskefilet, ½ skive rugbrød med æg og 120 g agurk i stave
  21. 21
    Server pr. voksen: 1 skive rugbrød med fiskefilet, 1 ½ skive rugbrød med æg og 120 g agurk i stave
  22. Voksenportion

    Børneportion

    efterårspålægsaften_lille_1.jpg