Skip to the content

kirsebær

Kendetegn

Røde med sten.

Ernæring

Du finder kirsebær i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Kirsebær indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Kirsebær er et bær, som indeholder frugtsukker, som hurtigt kommer ind i din krop og ikke holder dig mæt så længe. Spis derfor ikke store mængder kirsebær. Kirsebær er en god kilde til vitamin C, som styrker dit immunforsvar. Samtidig har kirsebær et højt indhold af mineralet zink, som styrker dine knogler og hjælper dine sår med at hele.

Anvendelse

Der findes to slags kirsebær; sødkirsebær som du kan spise, som de er, og surkirsebær, som du kan bruge til grød, saft og syltning.

Opbevaring

Kirsebær smager bedst, når de ikke har været i køleskabet og skal helst spises straks. Kom dem i køleskabet, hvis de skal holde lidt længere, men tag dem ud ca. 1 time inden de skal spises, så smager de af mere. Kirsebær kan fryse og anvendes til f.eks. marmelade eller kage. Fjern stenen inden frysning.

Sæson

Juli-september. Importerede bær kan du få næsten hele året.

Morgenmad

Frugtcocktail og fuldkornsbrød

Forsød morgenen med en lækker frugtcocktail som du laver aftenen forinden