Skip to the content

fersken

Kendetegn

En fersken har en lodden overflade. Frugtkødet er gult, saftigt og meget aromatisk.

Ernæring

Du finder ferskner i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Ferskner indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Ferskner er en kilde til kostfibre, som gør din krop mæt og holder gang i din fordøjelse. Ferskner er frugter, som indeholder frugtsukker. Spis derfor ikke store mængder fersken. Samtidig kan ferskner bidrage til din indtagelse af vitamin C, som styrker dit immunforsvar, og mineralet kalium, som styrker dit blodomløb og kan sænke dit blodtryk.

Anvendelse

Spis fersken som den er, eller brug den i desserter og salater.

Opbevaring

Ferskner opbevares bedst i køleskabet, hvor de kan holde sig til 14 dage. Hvis de opbevares ved stuetemperatur på køkkenbordet er holdbarheden noget kortere, ca. 4 dage. Nektariner kan fryses som kompot eller puré.