Skip to the content

vandmelon

Kendetegn

Store og runde med en hård mørkegrøn skal og rødt frugtkød. Kernerne sidder i frugtkødet.

Ernæring

Du finder vandmelon i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Vandmelon indeholder mest vand, og har derfor et meget lavt energiindhold (meget få kalorier). Vandmelon er en god kilde til vitamin C og mineralet kalium, som styrker dit immunforsvar, blodomløb og kan sænke dit blodtryk. Samtidig kan vandmelon være en kilde til vitamin B og mineralet fosfor, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi og styrker dit blodomløb. Vandmelon menes desuden at kunne mindske ømhed i dine muskler, fordi vandmelon har et højt indhold af aminosyren citrulluine.

Anvendelse

Spis vandmelon som den er. Du kan også bruge vandmelon til dessertsuppe sammen med vaniljeis. Frugtkødet er sprødt og meget saftigt, og har en mild, sød smag.

Opbevaring

Opbevar MELON ved stuetemperatur indtil den er moden. Herefter kan melonen med fordel lægges i køleskabet for at forlænge holdbarheden. Halve meloner eller melon i stykker bør opbevares i køleskabet indpakket i en plastikpose eller i anden beholder. Melon kan fryses. Fjern skræl og kerner og frys melon i stykker, skiver eller tern i en frysepose. Brug frossen melon i smoothies. Melon mister sin sprødhed efter frysning.

Sæson

Butikkerne køber den i udlandet og sælger den i Danmark i sommerhalvåret.

Mellemmåltid

Booster af vandmelon

Dejlig frisk og læskende til en varm sommerdag

Mellemmåltid

Blåbær, ferskner og vandmelon

Skøn frisk og kølende sommerdrik. Perfekt til altanen eller terrassen