Skip to the content

squash

Kendetegn

Squash ligner en kort og tyk agurk, men kødet er mere hvidt og fast end agurkens kød. Squash er som regel grøn, man kan også være gul eller orange. Squash hedder også courgette eller zucchini.

Ernæring

Du finder squash nederst i madpyramiden sammen med grøntsagerne. Squash er en fin grøntsag, som kun giver din krop meget lidt energi. Til gengæld er squash en god kilde til vitamin A og C samt folat. Vitamin A og C styrker dine øjne og dit immunforsvar, og folat er et B-vitamin, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller, din hud og dit DNA.

Anvendelse

Spis squash rå i salater, marineret, sauteret, stegt, dampet, farseret, gratineret eller i gryderetter i skiver eller tern. Squash har en neutral smag og har bløde kerner.

Opbevaring

Squash skal ikke i køleskabet, men må gerne lægges et køligt sted. Squash holder sig bedst i temperaturer på 8-10 grader. Squash kan holde sig cirka 2 uger. Squash kan også fryses. Skær squashen i skiver eller tern og blancher dem kort inden du fryser dem. Frys dem i en frysepose.

Sæson

Juli-oktober