Skip to the content

rødløg

Anvendelse

Rå løg er skrap kost for smagsløg, næse og øjne. Rødløg er løgets lightudgave, der ikke river så hårdt i tårekanalerne som det gule løg. Løget kan bages, syltes, glaceres, sauteres og bruges til alt, hvad du ellers ville bruge et gult løg til. Det smager mere mildt og sødt end det gule løg. Rødløgets milde smag gør det velegnet i rå udgave. Skær løget tyndt Fælles for alle løg er, at de helst skal skæres tyndt, mængderne skal man være varsom med. Rå løg vil gerne overdøve alle andre råvarer, de spises sammen med. Skal i køleskabet Løgets smukke udseende gjorde stenbiderrogn med rødløg og cremefraiche til en klassiker i 1980’erne. Fine bordeaurøde skiver er smukke på sild og sammen med grønt i salater. Friske løg opbevares bedst i køleskabets grøntsagsskuffe. Indeholder C-vitamin Rødløg har et stort indhold af kalium, kostfibre og C-vitamin

Opbevaring

Opbevar rødløg i køleskabet. Tag dem ud af posen og læg dem i en plastikboks, så holder de sig længe.

Aftensmad

Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer

Hakkebøf på en ny måde. Lad grøntsagerne fylde mest og lad kødet være tilbehør. Så får du et va...

Frokost

Appelsin med rødløg, hasselnødder og friske krydderurter

Prøv at lave opskriften med de økologiske appelsiner fra Änglamark. De er håndplukket i Sydspan...