Skip to the content

nyre

Kendetegn

Du kan spise nyre fra svin, kalv og lam.

Ernæring

Du finder nyre øverst i madpyramiden sammen med kødprodukterne. Nyre er magert kød og en god kilde til proteiner, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Nyre er en god kilde til B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Heraf har nyre især et højt indhold af folat og B12. Folat hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller, din hud og dit DNA, og B12 styrker dine nerver og er vigtigt for dit blod. Nyre fra køer er en bedre kilde til folat, end nyre fra grise. Nyre er også en god kilde til mineralerne kalium, fosfor og jern, som styrker dit blod. Nyre har også et højt indhold af zink, selen og jod, som styrker hår, knogler, negle og dit immunforsvar, og som hjælper din fordøjelse.

Anvendelse

Skyld nyrerne grundigt eller udvand dem. Steg kun nyrer i kort tid. Ellers bliver de hårde og tørre.