Skip to the content

høne

Kendetegn

Høns bliver slagtet, når de er omkring 12-16 måneder gamle. De vejer mellem 1200-2500 gram.

Ernæring

Du finder kød fra høns og haner øverst i madpyramiden sammen med kødprodukterne. Hønsekød er en god kilde til proteiner, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Kød fra fjerkræ er magert og kaldes populært for “hvidt kød”. Det er kød, som ikke øger din risiko for at få en blodprop, ligesom det “røde kød” fra bl.a. køer og grise gør. Vingerne og lårene indeholder lidt mere fedt end kyllingebrystet, og skindet har også et ret højt fedtindhold. Hønsekød indeholder de fleste af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf har kødet især et højt indhold af B12, som styrker dine nerver. Samtidig indeholder hønsekød mineralerne kalium, fosfor og selen. Mineralerne styrker dit blodomløb og dit immunforsvar. Det magre kød er en god kilde til proteiner, uden at det samtidig har et højt energiindhold. Undgå fjerkræ med skind på, hvis du vil tabe dig.

Anvendelse

Hønsekød er mere smagfuldt end kyllingekød, men det er grovere og mindre mørt. Derfor er høns som regel for seje til at blive stegt. De er derimod gode at koge til suppe.

Opbevaring

En høne kan opbevares 2-3 dage i køleskab. På frost kan en hel høne holde sig i ca. 10 måneder. Er den udskåret, forkortes holdbarheden i fryseren til 6 måneder. Optø kødet langsomt, helst i køleskab, for at opnå den bedste kvalitet. Tilberedt mad kan holde sig 4 dage i køleskab. Hold fjerkræ adskilt fra andre fødevarer for at forhindre spredning af bakterier