Skip to the content

granatæble

Kendetegn

Et granatæble er en æblesort, hvor man spiser frøene.

Ernæring

Du finder granatæble i midten af madpyramiden sammen med frugter og bær. Granatæble indeholder mest vand, og har derfor et lavt energiindhold (få kalorier). Granatæble er en god kilde til vitamin C og mineralet kalium, som styrker dit immunforsvar hhv. dit blodomløb, og som kan sænke dit blodtryk. Samtidig indeholder granatæble mange antioxidanter, som kan sænke dit blodtryk og kolesteroltal. Granatæble indeholder også polyfenoler, som kan forsinke din huds tegn på aldring, fx udviklingen af rynker.

Anvendelse

Spis det, som det er, eller brug frøene i desserter og i salater. Granatæble smager som en blanding mellem ribs og hindbær og er syrlig/sød.

Opbevaring

Granatæble bør opbevares ved stuetemperatur, hvor det kan holde sig i 4-6 uger. Opbevaring i køleskab forlænger granatæblets holdbarhed. Du skal dog være opmærksom på at granatæblet kan få køleskader hvis det opbevares for koldt. Granatæblets frø bør opbevares på køl. Frøene kan også fryses.

Sæson

Butikkerne køber granatæbler i udlandet og sælger dem i Danmark hele året.