Skip to the content

græsk yoghurt

Ernæring

Du finder græsk yoghurt i midten af madpyramiden sammen med mejeriprodukterne. Græsk yoghurt har et højt indhold af protein, som er byggesten til dine muskler og væv og som gør din krop mæt. Nogle typer græsk yoghurt har også et højt indhold af fedt. Fedtet i mejeriprodukter kan forbedre dit kolesteroltal. Græsk yoghurt er en god kilde til vitamin B12, som styrker dine nerver og er vigtigt for dit blod. Samtidig er der et højt indhold af mineralerne kalk, fosfor og kalium, som styrker dine knogler og dit blodomløb Græsk yoghurt er et syrnet mejeriprodukt og har derfor et højt indhold af “gode” bakterier, som gør dine tarme sunde.

Anvendelse

Spis mager græsk yoghurt til morgenmad eller som mellemmåltid med lidt mysli, frisk eller tørret frugt. Du kan også bruge mager græsk yoghurt til dressinger, dips og i bagværk. Græsk yoghurt er tyk, fast og cremet.

Opbevaring

Græsk yoghurt bør opbevares på køl hvor det kan holde sig i ca. 14 dage. Efter åbning kan græsk yoghurt holde sig 5-6 dage. Græsk yoghurt er ikke egnet til frysning da det ændre produktets konsistent.