Skip to the content

bøgehat

Kendetegn

Bøgehatte vokser i klynger. Stænglerne er hvide, kompakte og 2-5 centimeter lange. Bøgehatte har små lysebrune eller hvide hatte. Bøgehat er sjælden i naturen. Bøgehatte kan dyrkes i væksthuse. De kræver en høj temperatur for at vokse. Det tager op til 100 dage, før de er klar til at blive spist.

Anvendelse

Skær bunden af. Del bøgehattene enkeltvis ved foden. Du kan spise hele svampen. Svampen smager godt til vildtkød, fisk og skaldyr, supper, stuvninger og saucer. Stokken smager ligeså godt som hatten. Bøgehat har en mild nøddeagtig smag. Den er meget sprød selv efter den er tilberedt.

Opbevaring

Opbevar svampe i en papirspose eller anden luftgennemtrængelig beholder i køleskabet. Svampe kan fryses, men du skal først skære svampene i skiver eller grove stykker og blanchere dem i ca. 2 minutter. Frys svampene i en frysepose eller anden beholder. De frosne svampe kan holde sig op til 1 år i fryseren. Svampene ændre farve og tekstur ved frysning og er derfor bedst egnet i gryderetter eller lignende. Svampe kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder i køkkenskabet.