Skip to the content

azukibønner

Kendetegn

Azukibønner er små og mørkerøde.

Ernæring

Du finder azukibønner nederst i madpyramiden sammen med bælgfrugterne. Azukibønner har et højt indhold af kostfibre og proteiner. Kostfibrene gør din krop mæt, og holder gang i din fordøjelse. Proteiner er byggesten til dine muskler og væv, og de gør også din krop mæt. Azukibønner er en kilde til flere af B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Heraf har de især et højt indhold af folat, som hjælper din krop med at vedligeholde dine røde blodceller, din hud og dit DNA. Samtidig er azukibønner en god kilde til mineralerne fosfor, kalium og magnesium. Kalium og fosfor styrker dit blodomløb og dine knogler og hjælper din krop med at omdanne maden til energi. Magnesium hjælper din krop med at optage kalk fra resten af måltidet, og kan afhjælpe kramper i musklerne.

Anvendelse

Sæt bønnerne i blød i mindst 10-12 timer. Kog dem i nyt, friskt vand i cirka 45 minutter. Brug azukibønner til sammenkogte retter og supper. De har en fin, rund og let sødlig smag, der minder lidt om nødder.